Clinic Basic niveau 1

Om met een mountainbike een afdaling over een bospad te maken, hoef je in principe niets te kunnen - verstand op nul, blik op oneindig. Om op dezelfde afdaling de fiets ook daadwerkelijk onder controle te houden, is meer nodig. Een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de fiets. En met die controle begint het mountainbikeplezier pas echt! De Basic mountainbike-clinic van RideActive.nl is een ideale manier om aan je rijtechniek te werken, of om kennis te maken met deze avontuurlijke sport. Onder beleiding van een ervaren MTB-instructeur rij je een uitdagende route in het Limburgse heuvelland. Tijdens het ochtendprogramma wordt aandacht besteed aan het gebruik van de fiets (remmen, schakelen, houding etc.), evenals een aantal rijtechnieken die met name gericht zijn op controle en veiligheid op de fiets. Na de middagpauze wordt de route vervolgd, waarbij enkele hoogtepunten in het glooiende landschap letterlijk en figuurlijk zullen worden bereikt. De clinic start om 10:30u en eindigt omstreeks 16:00u. Op het startpunt bij ROCCA zijn kleedkamers, douches en lockers aanwezig. Wij ontvangen u met koffie of thee, en tijdens de pauze is er uiteraard voor iedereen echte Limburgse vlaai! 


FACTS

Locatie:
Start- en eindpunt is activiteitencentrum ROCCA in het plaatsje Gulpen, centraal gelegen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Op slechts 15 minuten van Maastricht vind je hier een schitterende omgeving met volop mogelijkheden voor mountainbikers!
Doelgroep
De MTB-clinic Basic is bestemd voor de beginnende mountainbiker en eenieder die kennis wil maken met de mountainbikesport. Een basisconditie is vereist.

Prijzen:
- Individueel: € 45,- p.p.
- Groepen tot en met 8 personen: € 349,-
- Groepen 9 tot 12 personen: € 499,-.

Bij de prijs inbegrepen:
- Clinic
- Gebruik kleedruimte, douches en lockers
- Ontvangst met koffie of thee
- Vlaai en consumptie tussen de middag

Niet inbegrepen:
- Extra versnaperingen/lunch (zelf meenemen of tijdens middagpauze te verkrijgen)
- Huurfiets (zie hieronder)

Huurfiets:
Wie geen mountainbike heeft kan bij boeking een huurfiets reserveren. De huurfietsen zijn afgemonteerd met een onderdelengroep op niveau van Shimano "XT" of vergelijkbaar en hebben 27 versnellingen, Magura velgremmen en voorvorkvering. Geef bij boeking de lichaamslengte van de berijder door!
- Meerprijs huurfiets inclusief helm: € 23,00

Data 2010:
Individuele inschrijvingsdata volgen

Data voor groepsreserveringen zijn op aanvraag.  

Wenst u meer informatie, of wilt u reserveren, klik dan hier.